Iniö deltidsboende rf

Sjukvård för icke-Pargasbor

Brådskande sjukdomsfall omhändertas av den kommunala sjukvården. Hälsovårdaren är anträffbar på Iniö hälsohus, Iniövägen 590. Alla besök bör bokas på förhand per telefon 0400 117 121, telefontid vardagar kl. 9 – 10.

Åbolands samjour fungerar alla dagar dygnet runt per telefon 02 313 8800. Ring i första hand till Hälsohuset, och om du inte får kontakt med hälsovårdaren kan du ringa till samjouren.

Vid nödfall kontaktas alarmnumret 112 (du har väl appen laddad i din mobil).

Icke brådskande behandling utförs i vars och ens hemkommun om man inte i god tid på förhand har meddelat om att sjukvården temporärt eller permanent flyttas till Pargas. Info om förfarandet finns på webbplatsen:
https://www.pargas.fi/halso-och-sjukvardstjanster-for-icke-ortsbor-1