Iniö deltidsboende rf

Det hände sommaren 2020

Medlemstidningen INIÖiten utkom traditionsenligt, denna gång i färg. Också detta år postades tidningen i vackert kuvert denna gång med foto av Iniö kyrka. Från medlemshåll har föreningen rönt stor tacksamhet för tidningen.

Pirkko Kivelä, deltidsboende i Keistiö, bjöd in styrelsen och INIÖitens redaktionskommitté till ett planeringsmöte. Pirkko skall ha tack för sin gästfrihet i den grönskande trädgården, där hon stod för trakteringen.

Kyrkogårdsvandringen del III var den sista av tre guidade turer, som vår förening ordnat med Inga-Lill Björklund som guide. Årets vandring samlade drygt 10 intresserade. Som tack till Inga-Lill överräckte föreningen årets INIÖiten samt en glasflaska med skummande innehåll.

Foto: Hans Mecklin

Årsmötet samlade 20 medlemmar (glädjande många) och gick av stapeln i strålande sol ute på Bodgård i Norrby. Som avslutning på mötesförhandlingarna utnämndes Elisabeth Dahla och Hans Mecklin till hedersmedlemmar. Till följande års ordförande valdes Anitta Pentinmikko. Föreningen bjöd på kaffe med tilltugg efter mötet. Trakteringen sköttes av Bodgårds personal Gun-Viol Toivo och Jukka Torikka. Den senare var utmärkt guide på  Block- och isvägsmuseet, som han själv grundat. Mera detaljer kan läsas i årsmötesprotokollet.

Ärsmötet. Foto: Sinikka Leino

Utfärden till Keistiö, Braskas var populär med 30 deltagare. Tyvärr kunde vi inte få gå in i karaktärsbyggnaden. Men alla gårdsbyggnader, som stod öppna, synades noga. Dasset hade höga trappor, kanske så att man inte behövde tömma dasset så ofta. På gården fanns en gäststuga, som var i flitig användning sommartid på 1900-talet. I det stora fähuset fanns kobås till 8 kor och en avdelning för får. Tyvärr har gården nu varit obebodd i ca 5 år. De ivrigaste ca 20 följde med till insjön Friskan. Dit var det en dryg kilometer längs bilväg och en knapp kilometer till fots över berg. Färden belönades med naturskönheten i trakten icke minst näckrosorna på sjön. Också nu hade vi tur med vädret. 

Medlemmarna önskar att guidade turer skall ordnas också i fortsättningen.

Braskas. Foto: Sinikka Leino

Friskan. Foto: Ia Dahla
Friskan. Foto: Anitta Pentinmikko